fredag den 27. maj 2011

10 gode råd til et godt indeklima

I det daglige er noget af det vigtigste og mest basale at lufte ud. Et godt indeklima hænger sammen med et højt luftskifte i din bolig, og frisk luft behøver ikke at belaste dit energiforbrug, hvis du nøjes med at lave gennemtræk et par gange om dagen i 5-10 minutter.

Følg disse 10 tip og du er godt på vej mod et sundere indeklima

1. Luft ud med fuldt gennemtræk 2-3 gange dagligt i 5-10 minutter, også selvom det regner.
2. Gør husets klimaskærm (døre, vinduer, mure, osv.) så tæt som muligt, og sørg for at vedligeholde tag, facader og fundamenter og rense tagrender.
3. Hold udluftningsventiler og –riste i vinduer og ydervægge fri og åbne.

lørdag den 7. maj 2011

Isolering med granulat på loftet

Isolering med granulat frem for isoleringsmåtter kan være en fordel, især på trange lofter, hvor det er svært at få måtterne skåret rigtigt til. Når granulat blæses ind, smyger det sig rundt om bjælker og installationer og lægger sig til rette i et jævnt lag helt ud i de fjerne kroge.

En maskine, som placeres ude i det fri, findeler granulat og blæser det igennem en tyk slange, som kan være helt op til 50 meter lang. Ved maskinen står en person og holder granulat i beholderen, mens en anden kravler rundt oppe på loftet og fører slangen rundt og fordeler det i et jævnt lag. Selv helt inde under tagfonden vil granulat lægge sig uden at danne sprækker og kuldebroer. Det betyder også, at du ikke behøver at tage hensyn til, hvordan et eventuelt lag gammel isolering ligger, fordi granulat pakker sig som en dyne omkring og forsegler. Dog er det altid en god ide at tjekke, at den gamle isolering ikke har samlet fugt.