mandag den 4. april 2011

8 Vand-spareråd

1. Aflæs målere
Hold regnskab med dit vandforbrug – aflæs din måler jævnligt. Fx en gang om ugen.

2. Bad max. 5 min.
Du bruger 10L vand pr. minut i et brusebad. En liter koster ca. 3 øre, og det giver 30 øre pr. minut. Det lyder måske ikke af meget, men bader en familie på fire hver dag i 15 min. hver, så koster det 6.570 kr. om året. Bader hver person fx kun 5 minutter pr. gang, sparer familien 4.380 kr. om året.

3. Tjek WC og vandhaner
Pas på utætte WC-cisterner og dryppende vandhaner. Bare tre dråber i sekunder giver 26.280L om året – det koster dig ekstra mere end 800 kr. Skal du have nyt WC, så vælg et med spareskyl, der kun bruger 3-6L pr. gang mod 8-10L på et almindeligt toilet.

4. Fyld vaskemaskine og opvaskemaskine
De bruger lige maget vand (og strøm), hvad enten de er halv- eller helfyldte.

5. Tandbørsting
Brug et vandkrus – lad ikke vandet løbe.

6. Tjek vandforbrug ved nykøb
Tjek vaskemaskinen eller opvaskemaskinens vandforbrug, når du skal købe nyt. Et stort vandforbrug er ikke nødvendigvis ensbetydende med mere effektiv vask.

7. Vask bil med spand og børste
Bilvask med vandslange bruger let 200 liter vand og koster 6 kr. Med spand og børste bliver bilen ren med kun 10 liter og for kun 30 øre.

8. Koldt vand i køleskabet
Stil en kande koldt vand i køleskabet, og du slipper for at lade vandet løbe, hver gang du har lyst til et glas koldt vand. Postevand koster kun 1/1000-del af kildevand i supermarkedet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar