mandag den 22. september 2014

Allergi sæsonen er her! Beskyt luftkvaliteten dit hjem

De skiftende sæsoner gennem efteråret og foråret er nogle af de smukkeste tidspunkter af året, men for mange mennesker med allergi og overfølsomhed, kan de også være den mest frygtede. Hvis du eller nogen i din husstand ofte er plaget af snøften, hvæsen og nysen, der opstår i på toppen af en allergi sæsoner, er der ting du kan gøre for at lindre symptomerne, især inden for privatlivets fred af dit hjem. Luften inde i vores hjem kan være så meget som 100 gange mere forurenet end luften lige udenfor. Men det behøver den ikke at være. Her er nogle vigtige komponenter i dårligt indeklima, og hvad du kan gøre for at forhindre og udbedre dem.

Fugt og skimmelsvamp
Fugtproblemer og skimmelsvamp er biprodukter af høj luftfugtighed i  hjemmet. Skimmelsporer er en almindelig allergi-udløser, som udvikles, når formen er kombineret med dens ideelle temperatur og næringsstoffer. Skimmel producerer også mug, der kan udsende partikler, der reducerer kvaliteten af din indendørsluft og fører til negative sundhedspåvirkninger. Men med nogle forholdsvis enkle trin, kan du rydde op i de forurenende stoffer og forhindre deres oprindelige vækst.
  • Brug et blegemiddel til at dræbe de synlige tegn på mug
  • Holde fugtudsatte områder tørre, såsom under din køkkenvask, tør og anvend regulære desinficerende rengøringsmidler
  • Reparere eventuelle utætheder i VVS eller byggematerialer straks
  • Overvej at bruge en affugter med dit varme- og ventilationsanlæg til at styre dit fugtbalancen i dit hjem
De små partikler
En almindelig kilde til indendørs luftforurening og allergi er støv og snavs, som jævnligt bliver sporet ind i dit hjem af familiemedlemmer og kæledyr. Husstøvmider, mikroskopiske edderkop-lignende insekter, lever indeni støv og kan være en stor irritation. Almindeligt boligudstyr, byggematerialer, og husholdningsprodukter kan også udsende partikler, der kan forårsage luftvejssygdomme for mennesker med overfølsomhed. Mindsk deres påvirkning ved:
  • Bruge allergibeskyttende materiale eller plast til at dække over sengens box-madras
  • Støvsuge rutinemæssigt alle tæpper og måtter med et HEPA-filter
  • Udskifte eller rengøre luftfiltre i dit varme- og ventilationsanlæg en gang om måneden
  • Bruge en fugtig klud til at støve alle overflader af i hjemmet en gang om ugen
Isolering og dårlig ventilation
Ventilation er noget, der skal gå hånd i hånd med isoleringen og temperaturstyring af hjemmet. Det er afgørende for hjemmet at være godt forseglet og isoleret for at forbedre deres energieffektivitet og holde udendørs forurenende stoffer fra at infiltrere dit ventilerede indendørsmiljø. Temperaturstyring omfatter installation af energirigtige vinduer, øget loftsrum- og vægisolering, og ved hjælp af tætning og forsegling af huller omkring døre, vinduer, VVS, el og andre ydre førende gennemføringer.

Boliger, der er godt forseglet, vil reducere energiomkostningerne og forhindre udvendige forureninger i at trænge ind. Men det er også vigtigt at sikre, at dit hjem får en kontrolleret mængde af frisk luft for at forbedre din indendørs luftkvalitet. Det er her forbedrede ventilation kommer i spil. Du kan forbedre ventilationen af dit hjem ved:
  • Udskiftning af belægningen på dit tagudhæng med stive ventilationskanaler. Dette vil give dit loft en bedre luftcirkulation uden at tillade regnvand at komme ind og forårsage fugtproblemer
  • Installation af et mekanisk ventilationssystem til at arbejde sammen med dit varme- og ventilationsanlæg.
Hvert hjem er forskelligt. For en mere grundig analyse af indendørs luftkvalitet, ventilation og temperaturstyring af dit hjem, kan du overveje at få en energi vurdering af dit hjem. I denne energivurdering vil en professionel gå gennem dit hjem og bruge særlige testværktøjer til at bestemme, hvor dit hjem taber mest energi, hvor potentielle allergi-elementer bliver genereret, og hjælpe dig med at finde de bedste løsninger inden for dit budget.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar