tirsdag den 31. december 2013

Fordelene ved opvarmning med gulvvarme

Det er ved at blive koldt og nu er det perfekte tidspunkt at evaluere opvarmningen af dit hjem, og foretage de nødvendige ændringer til den kommende vinter. Med dyrere varmeregninger, sammen med kolde vintre, er mange boligejere på udkig efter alternative varmeløsninger til få dem gennem de kolde vintermåneder, være energieffektive og spare penge.

En populær alternativ varmeløsning er gulvvarme. Med lave driftsomkostninger og klare miljømæssige fordele, har der for nylig været en stigende efterspørgsel efter gulvvarmesystemer, og markedet nu vokser med omkring 20 % om året. Vi tager et kig på, hvorfor du bør overveje gulvvarme i dit hjem.

Ensartet varmefordeling med gulvvarme
Da varmeslanger kører jævnt under gulvet, bliver varm luft ligeligt fordelt i hele hjemmet, uden at efterlade nogen varme og kolde områder, som findes med radiatorer. Strålingsenergi fra gulvet bliver også optaget af andre overflader i hjemmet, som varmer op og blive sekundære varme udledere, som langsomt øger temperaturen i hjemmet.

Gulvvarme giver renere luft
Traditionelle radiatorer opvarmer dit hjem ved at skubbe varm luft omkring, hvilket kan producere en masse fugt, som skader indeklimaet i boligen og med tiden kan føre til skimmelsvamp, hvis der ikke tages hånd om det. Opvarmning af hjemmet ved hjælp af gulvvarme undgår dette, da renere luft cirkuleres rundt i dit hjem. Det er endda blevet bevist, at boliger med gulvvarme har generelt mindre luftfugtighed og husstøvmider på grund af renere luft cirkulation - med kan også hjælpe med allergi.

Lavere vandtemperatur
Gulvvarme bruger vand ved en meget lavere temperatur end nødvendigt ved radiatorer. Ved gulvvarme skal vandet være mellem 40-60° C, mens radiatorer generelt kræver vand skal være 70 til 80° C, hvilket i sidste ende resulterer i lavere omkostninger til opvarmning af boligen.

For at opvarme en hel bygning med gulvvarme, kan nogle moderne kedler levere vand ved den lavere temperatur, der kræves direkte til varmesystemet. Den interne pumpe i sådan en kedel kan bruges til at cirkulere vandet rundt rørkredsene - Specialister Grundfos har en bred vifte af gulvvarme pumper perfekt til dette job.

Gulvvarme er energieffektivt
Da gulvvarme kræver en lavere vandtemperatur, kigger mange husejere på alternative varmeløsninger. Jordvarmepumper bruger rør, der er gravet i haven til at udvinde varme fra jorden, som derefter kan bruges til at opvarme vand, der kræves for et gulvvarme system.

Et jordvarmeanlæg cirkulerer en blanding af vand og frostvæske omkring en løkke af rør - en såkaldt ground loop - begravet i haven. Varme fra jorden absorberes i væsken og passerer derefter gennem en varmeveksler ind i varmepumpen, og da jorden forbliver på et nogenlunde konstant temperatur under overfladen, kan varmepumper anvendes hele året - selv midt om vinteren.

Gulvvarme giver plads og rumudnyttelse
Til nybyggeri og tilbygning kan det være svært at finde de mest effektive rum i hjemmet til at passe radiatorer ind og opnå maksimal varme cirkulation. Men med gulvvarme bliver der ikke ofret plads, hvilket giver dig mere plads i hjemmet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar