lørdag den 27. oktober 2012

Nye vinduer eller renovering af gamle?

Vinduer er den del af dit hus, som isolerer dårligst. Kolde vinduer koster på varmeregningen og føles som træk om nakke og fødder. Det kan nye vinduer gøre noget ved, og måske kan du endda nøjes med at skifte selve glasset.

At skifte alle vindue i et hus ud med nye lavenergivinduer giver en rigtig god besparelse på varmeregningen, men er også en stor investering. Så start med at undersøge, om de gamle vinduesrammer er så gode, at du kan nøjes med at skifte selve glasset. En langt mindre udgift og stadigt med en rigtig god effekt, hvad angår komfort og varmeforbrug.

lørdag den 20. oktober 2012

Solvarme – ren og pålidelig energi

Solen skinner 1.800 timer om året. Energien stråler ned over os året rundt, uanset om vi vælger at bruge den eller ej. Effekten er naturligvis størst om sommeren, når solen står højt, men solens stråler trænger også igennem om vinteren, også når det er overskyet. Der er mange fordele ved at bruge solen som energikilde: Mindre forbrug af olie og gas, intet CO2-udslip samt udnyttelse af solens gratis energi er nogle af de vægtigste argumenter for at anskaffe sig et solvarmeanlæg.

lørdag den 13. oktober 2012

Det trækker fra hver 5. danskers vinduer

Vores vinduer kan ikke kan holde på varmen. Hos hver 5. dansker trækker det fra vinduerne. Og det går ud over vores livskvalitet.

Utætte vinduer kan ses på varmeregningen
Stearinlyset blafrer i vindueskarmen, vinden tuder, og du er nødt til at pakke dig ind i tæpper for at holde varmen i nærheden af dit vindue. Sådan har hver 5. dansker det.

lørdag den 6. oktober 2012

Vælg den rigtige varmtvandsbeholder

Bruser, badekar, jacuzzi eller hjemmeboende teenagere – jeres varmtvandsbeholder skal have tilstrækkelig kapacitet, hvis du vil undgå det kolde gys i badeværelset.

Tid til udskiftning?
Der er tre tidspunkter, hvor det kan svare sig at skifte varmtvandsbeholder: Hvis den er i stykker, hvis du øger behovet for varmt vand, og hvis du skal have en naturgaskedel.