lørdag den 18. maj 2013

Spar penge med digital termostat til radiator

Med stigende energiomkostninger og triste udsigter for miljøet er det ikke underligt, at programmerbare digitale termostater til radiatorer vinder i popularitet.

Ved hjælp af en programmerbar termostat, kan du justere de tidspunkter, du tænder for opvarmning eller air-condition i henhold til en forud fastsat tidsplan. Som et resultat, behøver du ikke betjene udstyret så meget, når du sover eller når huset ikke er beboet.

Det giver en dobbelt fordel:
  • Spar penge på din varmeregning
  • Du før bedre samvittighed overfor miljøet
Hvor mange grader skal du indstille din termostat tilbage for at spare på energi og udgifter?

Du kan nemt spare energi om vinteren ved at indstille termostaten til 20 °C, mens du er vågen og sætte den lavere, mens du sover eller er væk fra hjemmet. Ved at dreje din termostat tilbage 2 ° - 3 ° i 8 timer, kan du spare omkring 5% -15% om året på din varmeregning. En besparelse på så meget som 1% for hver grad ved sænkelse af temperaturen i 8 timer.

Om sommeren, kan du følge den samme strategi med central aircondition, ved at holde dit hus varmere end normalt, når du er væk og sænke den digitale termostat til 26 ° C, når du er hjemme og har brug for afkøling. Selvom termostater kan justeres manuelt, vil programmerbare termostater spare dig for ubehag ved at returnere temperaturer til normal når du vågner eller vender hjem.

De fleste nyere programmerbare termostater har en funktion, som tillader termostaten til "lære", hvor lang tid det tager at komme til en bestemt temperatur. Med denne feature kan termostaten begynde justere temperaturen tidligt for at nå det for-programmerede punkt på et givet tidspunkt.

Her er nogle ekstra tips til at få mest gavn af din programmerbare digitale termostat:

For at øge din energibesparelser, er det vigtigt, at du:
* Hold din digitale termostat indstillet på energibesparende temperaturer i lange perioder, såsom i løbet af dagen, når ingen er hjemme og gennem natten. Mange digitale termostater kommer med forprogrammerede temperaturindstillinger for typiske ugedage og weekend skemaer.

* Modstå trangen til at tilsidesætte de forprogrammerede indstillinger. Hver gang du gør det, bruger du mere energi og kan ende med at betale mere for varmeregningen.

* Indstil "puase" knappen ved en konstant energibesparende temperatur, når der er væk i weekenden eller på ferie.

* Installer din termostat væk fra opvarmning eller afkølingsmålere, apparater, belysning, døråbninger, ovenlys, og vinduer, og områder, der modtager direkte sollys eller træk. Indvendige vægge er bedst.

Begrænsninger i programmerbare digitale termostater
 - Hvis beboere i din husstand (små børn og deres plejere , ældre pensionister etc.) generelt er hjemme i løbet af dagen – er du begrænset til en "natte"-programperiode i indstilling af termostaten. En programmerbar termostat vil ikke være så effektiv i at spare energi i dette tilfælde.

- Hvis du har en varmepumpe, kan du måske ikke være i stand til at drage fordel af en digital termostat i de kolde måneder, når varmepumpe opvarmer. Når en varmepumpe opvarmer, kan det få enheden til at fungere ineffektivt at sænke termostaten, og eventuelle besparelser opnået ved at sænke temperaturen annulleres derved. Fastholdelse af en moderat indstilling er den mest omkostningseffektive praksis. Om sommeren, når din varmepumpe nedkøler boligen, fungerer det ligesom et konventionel klimaanlæg, så her vil programmering af en højere temperatur i løbet af dagen, og mens du sover spare energi og penge.

- Hvis du har elektrisk baseboard heater eller anden højspænding elektrisk varmekilde – kan du få problemer med at finde en programmerbar termostat.

- Hvis du har gulvvarme eller vand/damp radiatorvarme - kan det være sværere at bruge en programmerbar digital termostat på grund af langsom responstid og "termisk masse" som genereres af disse systemer. De adaptive justeringsfunktioner i nyere termostater kan hjælpe med dette problem ved at indlede opvarmning tidligere for at nå frem til den korrekte temperatur på det korrekte programmerede tidspunkt. Med nogle ”trial and error”_justeringer kan selv et strålevarmesystem programmeres via en digital termostat til at spare noget energi - men ikke så meget som et konventionel tvungen luftsystem. Naturligvis er strålevarme generelt mere energieffektiv til at starte med.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar